Hoe schrijf ik teksten voor mijn website die mijn bezoekers aanspreken?

Teksten voor websites worden geschreven om de aandacht van de lezer te trekken, waarde te bieden en informatie aan te bieden. De tekst is de basis van je website. Het is essentieel om te weten hoe je die inhoud snel, effectief en overtuigend kunt schrijven.

Om zo nuttig en impactvol mogelijk te zijn, mag je het schrijven van tekst niet haasten, slordig of half afmaken. In plaats daarvan moet het schitteren met relevantie en waarde, wil het de aandacht trekken en houden.

 

Focus altijd eerst op waarde die je toevoegt

Denk even na over waarom mensen op websites belanden. Ze komen naar een website om iets te weten te komen over een bedrijf, een product of een dienst. Misschien zijn ze een nieuwe klant die meer wil weten over wat een bedrijf biedt. Misschien hoorden ze van een nieuw product en wilden ze zelf meer te weten komen. Hoe het ook zij, je tekst is een essentieel instrument voor waarde en relevantie. Het is van cruciaal belang om dit zo duidelijk mogelijk met bezoekers te delen.

Met andere woorden, mensen willen via je tekst meer te weten komen over je bedrijf, je merk en je missie, en het is de taak van de tekst van de website om dat te doen.

 

Hier zijn tips om een goede tekst voor je website te schrijven

  1. Weet voor wie je schrijft. Wat is je doelgroep en wie is de lezer van je tekst? Schrijf je tekst met één specifieke klant in gedachten, die symbool staat voor klanten die bij je passen.
  2. Schrijf je tekst als een krantenartikel. Begin met de kop, dan een korte alinea met de samenvatting en daarna de rest van de uitleg met sub-koppen ertussen.
  3. Houd je tekst simpel. Schrijf alsof je voor een 12-jarige schrijft, want daardoor is je tekst gemakkelijk te volgen. En wees voorzichtig met grappen, tenzij je er absoluut zeker van bent dat je doelgroep ze begrijpt.
  4. Bijna niemand leest een hele website. Schrijf kort en bondig. Communiceert de kop waar u over gaat? Vatten de sub-koppen je belangrijkste punten samen? Je bezoeker is op jacht naar informatie of producten. Zorg ervoor dat hij je belangrijkste informatie begrijpt door gewoon naar uw webpagina te kijken.
  5. Zorg dat je tekst leesbaar is. Gebruik korte alinea’s en zinnen. Sla overbodige woorden over. Vermijd jargon. Schrijf in een tegenwoordige tijd. Vermijd onnodige herhaling. Spreek je webbezoekers rechtstreeks aan.
  6. Leg uit hoe je bezoekers kunt helpen. Lok ze naar je website door nuttige informatie te verstrekken. Beantwoord de vragen die potentiële klanten stellen. Bespreek één belangrijk onderwerp voor elke pagina. Voeg links toe naar relevante pagina’s op je eigen website of naar andere websites Gebruik zinnen en woorden waar je potentiële klanten naar op zoek zijn.
  7. Probeer niet alles voor iedereen te zijn. Weet wie je bent en wat je doet. Als je positie duidelijk is, is het veel gemakkelijker om op te vallen en gevonden te worden. Als je bericht duidelijk is, is het veel gemakkelijker om overtuigend te zijn. Wees duidelijk. Wees specifiek. Wees anders dan anderen.
  8. Overweeg om tekst te vervangen door afbeeldingen en/of video. Een foto zegt soms meer dan duizend woorden en een video zegt soms meer dan duizend foto’s.

 

Contact

Heb je het artikel doorgenomen maar kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij kunnen het schrijven van je tekst(en) uit handen nemen.

Dit artikel delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wil je jouw bedrijf een online boost geven?

Vraag vrijblijvend een offerte aan