Extra taal beheren

Voor het maken van wijzigingen is het van belang dat je eerst ingelogd bent. Mocht je nog niet ingelogd zijn kun je hier klikken om naar de inlog handleiding te gaan.

Pagina’s vertalen

Zodra je op het dashboard beland bent kun je in het menu naar “Pagina’s” navigeren. Zodra je op deze pagina bent zie je een overzicht van alle beschikbare pagina’s.

Selecteer in de overzicht de pagina die je wilt wijzigen en klik op het potlootje onder de kolom van de taal die je wilt wijzigen. Staat er geen

potlootje maar een plusje? Klik dan op het plusje om een versie voor die taal toe te voegen.

Zodra je op de edit pagina zit kun je de vertaling bijwerken. Je bewerkt op deze pagina enkel de teksten en niet de opmaak. De opmaak van de pagina wordt automatisch overgenomen van de oorspronkelijke taal. Je vult hier per veld de vertaling in en klik na het toevoegen van de vertaling op ‘Vertaling is voltooid’ zo kun je makkelijk bijhouden wat er al vertaald is. Je ziet de status onderin in een balk.

Als je alles vertaald hebt en de vertaling 100% is kun je de pagina opslaan. Klik daarvoor op ‘Opslaan en sluiten’.

Wil je de opmaak van de pagina bewerken? Volg dan de handleiding die gaat over het bewerken van een pagina. Zodra je de pagina opmaak hebt gewijzigd zul je merken dat de vertalingen niet automatisch mee zijn gegaan. Zodra je naar het pagina overzicht gaat staat er een tandwieltje bij de vertaling. Als je vervolgens daar op klik kun je de vertaling aanpassen conform de bovenstaande stappen.

Template en footer vertalen

Als je een template wilt vertalen moet je in het menu onder ‘Templates’ naar ‘Opgeslagen templates’ gaan. Hier kun je net zoals bij het vertalen van de pagina’s de vertalingen bewerken door op het potloodje, plusje of tandwieltje te klikken. Wil je de footer vertalen? Ga dan onder ‘Templates’ naar ‘Theme Builder’, zoek hier dan in de kolom ‘Type’ naar ‘Footer’.

Menu vertalen

Zodra je op het dashboard beland bent kun je in het menu naar “Weergave” “Menu’s” navigeren. Zodra je op deze pagina bent zie je de huidige menu’s. Voor het vertalen van het menu klik je op “Menu’s tussen talen synchroniseren”.

Je beland vervolgens op een pagina met een overzicht van vertalingen. Hier staan de links met kleuren aangegeven, deze kleuren kunnen verder genegeerd worden. Hij zet de vertalingen van de pagina titels automatisch neer, je hoeft dus enkel het overzicht te bevestigen door op ‘Sync’ te klikken.

Links die met rood gearceerd zijn hebben nog geen vertaling. Dit komt doordat zij geen pagina zijn maar een los link (meestal naar een externe website). Om deze te vertalen moet je na het synchroniseren terug naar de menu pagina gaan. Naast ‘Translations’ moet je vervolgens op de taal klikken die je wenst te wijzigen. Je kunt daarna de versie voor die taal wijzigen door op de items te klikken en het ‘Navigatielabel’ te wijzigen. Belangrijk is om na het wijzigen op ‘Menu opslaan’ te klikken en terug te gaan naar de oorspronkelijke taal. Het terug gaan naar de oorspronkelijke taal kan door bovenin het menu op de taal te klikken en de taal te selecteren.